2011. november 11., péntek

"Őszi szappan" I.

Ezt a szappant kicsit kisérletező jelleggel készitettem: a szinek izgattak, hogy hogyan lehet őket variálni egy szappanon belül! Tanulságos készitmény lett: kissé lágyra sikerült az alapmassza, igy nem lettek kellően kontrasztosak a szinei, mivel kissé összefolytak, ám igy sem lett csúnya.
Az alapolajok napraforgó, kókusz és oliva.
Extra ápolónak földimogyoróolajat adtam hozzá:
A földimogyoróolaj fontosabb alkotórészei az olaj- és a linolsavészter, mellettük kis mennyiségben tokoferol (E-vitamin) és gyulladáscsökkentő fitoszterol is található. A földimogyoró olaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő és a bőr rugalmasságát fokozó hatású. Valamennyi bőrtípusra használható alapolaj, de ekcémás bőr és halbőr jellegű elváltozások kezelésére is alkalmazható. Minden bőrtípusra ajánlott, különösen a száraz, erősen igénybe vett bőr ápolására.

Színező anyagai a spirulina, kakaó, kurkuma és faszénpor.

Illatnak a narancs illót választottam:a narancsolaj visszaadja a száraz vagy a zsíros bőr egyensúlyát. Javítja a testfelszín vérellátását, ezért a narancsbőr (cellulitis) gyógyulását is előmozdítja. Növeli a verítékezést, így támogatja a mérgező anyagok eltávolítását a tisztátalan vagy lassú anyagcseréjű bőrből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése