Testápolás

Készitettem magamnak arckrémet, kézkrémet, testápolót, mintegy "szappangyártás melléktermékeként", hiszen az alapanyagok  bőven a rendelkezésemre állnak, s ezek annyira jóra sikerültek, hogy egyre többen kérnek tőlem elsősorban testápolót! Saját bőrömön tapasztaltam jótékony hatását, ezért mertem beszélni róla másoknak is. Ami nagyon jó, hogy a visszajelzések is igen pozitivak!
Csak egyszer vedd a fáradtságot és nézz utána, hogy tulajdonképpen mit is kensz a bőrödre! Nagyon kiábránditó lesz a felismerés, garantálom! Erre ajánlom Neked Antal Vali honlapját: Antalvali.com, ahol sok érdekességről is olvashatsz, de böngéssz nyugodtan, van erről szakirodalom bőven!

Az általam készitett testápolótömbbe sheavajat, mangóvajat, kókusszirt és méhviaszt raktam. A viasz nagyon jó hatású anyag, hidratál, a krém állagát javitja, kellemes mézillata van. Igaz, kissé nehéz vele dolgozni, de megéri a fáradtságot. Az illata a virágok-virága, azaz ylan-ylang és pálmarózsa.

Használata egyszerű: csak végighúzom a bőrömön, s éppen annyi olvad le belőle, amennyire szükség van!Az alábbi bejegyzés dátuma: 2012-08-05

Krémek

Az utóbbi időben kacérkodtam a krémek készítésével. A szappankészítés folytán sok alapanyagom van, de a krémek, külön világ, még több mindent kellett hozzá beszereznem.
Eddig két félét készítettem, hát  nagyon jól sikerültek!
Az egyikhez az általam macerált körömvirág olajat használtam. Illatanyagot nem tettem bele, mert az olajnak igy is van egy jellegzetes, a friss virágok miatt, fanyar, "zöld" illata. A még hozzáadott kakaóvaj, méhviasz, glicerin  és propolisz fenségessé tette! Egy nagyon tápláló, bőrregeneráló, könnyen felszívódó krémet kaptam.

A második krémem hasonló, annyi a különbség, hogy a körömvirágos olaj helyet extraszűz olivát raktam bele, valamint a desztillált víz helyett indiai rózsavizet használtam, amit még a Krisna-völgyben vettem.
Érdekes, hogy ez is egy nagyon jó állagú, de zsírosabb érzetet keltő krém lett. A rózsaillat érződik rajta.
A körömvirág macerálás földimogyoró olajban történt, ez valóban egy könnyen felszívódó olaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése