2013. december 29., vasárnap

Egy régi....

...népi gyógyász módszerről szeretnék írni, amiről bizton' tudom, hogy megosztja az olvasóim véleményét! Ez pedig az orvosi pióca felhasználása az egészségünk megőrzésében, ill. meglévő problémák kezelésében. Még kicsi gyerekként, Fehértón találkoztam először ezzel a kis állatkával: akkor még az igazi, nem kiépített természetes tó létezett, elborzadva látta a környezete, amikor egy lány lábára rátapadva jött ki a vízből. Valóságos pánik tört ki, hogy most akkor mit csináljanak vele. Én meg csodálkoztam rajta, nem keltett bennem ellenszenvet. Utána jóval később már, ismét a látókörömbe került, utána néztem, olvastam róla, felfedezve, hogy mennyire hasznos állatról is van szó, de abbamaradt, mert valójában nem tudtam, hogy hogyan tovább. Most jött el az idő, hogy összeállt a kép: minden adva van!
A környező országokban ma is használják őket, csak nálunk nem, holott tőlünk vitték külföldre milliószám, külön "kiépített" piócautakon. Németországban és az Egyesül Államokban hivatalos gyógyászati "segédeszköznek" tekintik.
A kezelésnek vannak kontraindikációi, de alig-alig.  A piócanyál vagy 100 féle hatóanyagot tartalmlaz, mely részben a véralvadási faktorokra hatnak, másrészt gyulladáscsökkentő, vérrögoldó, értágító hatású, vérhigitó és antibiotikus hatású. Kezelés közben az immunrendszer tevékonysége fokozódik, fájdalomcsillaító, méregtelenítő, salaktalanító hatású. A "rossz vér" az éltető eleme, ő ezt megkeresi a testeden, hogy hol kezdje el szívni, persze a fájós testrészre helyezés után. Antibakteriális hatása ismert. Igen fontos a használata baleseti, ill. plasztikai sebészet esetén. Mindamellett kozmetikai célra is használják, ránctalanításra, csökkenti az allergiás tüneteket, regenerál. Bécsben dívik ez a szokás. Ultrahanggal dolgozik, ezáltal inaktiválja a virusokat, baktériumokat, de a gombákat nem pusztitja el.
 Fertőzés veszély gyakorlatilag kizárt, nem terjeszt betegséget! A kezelés éhes nadályokkal történik, amit étkezés után, a természetbe kell visszahelyezni, megköszönve neki a segítséget! Sajnos "hivatalos" helyeken ezt nem igy gondolják, elpusztítják őket! 
Ha érdekel a hirudo-terápia, tudok bővebb tájékoztatót adni róla.(30 5191912) A kezelés alkalmazásában nagy segítségemre van, mondhatom Magyarország első "újkori" alkalmazója, Deák Tamás.

Kedvenc mondásom: " Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre"!

Hogy mik kerülnek egy "szappanos" oldalra?! Alább van új szappan is, azért....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése