2011. december 20., kedd

Vajak és olajok kavalkádja + kecsketej

Éretté vált ez a szép küllemű, mindenféle bőrtípusra ajánlott szappanom!
Összetételét tekintve oliva-, napraforgó olaj, pálma-, kókusz, avokádó- és sheavajat tartalmaz.
A szükséges folyadék harmadrésze kecsketej. Szinezéknek szénport, kaolint, titándioxidot valamint rózsaszin agyagot használtam. Az illata nem túl intenziv, ylan-ylang valamint pálmarózsa.

Ylang-ylang:  virágok virága
Ez az illat a stressz kellemetlen mellékhatásainak, a félelem és az idegesség egyik leghatásosabb ellenszere. Felszabaditja a gátolt érzelmeket, segit a tökéletes ellazulásban. Azt tartják róla, hogy nemi vágy növelő hatása van. Csökkenti a magas vérnyomást, alacsony vérnyomás esetén ellenjavalt.
Zsíros bőr esetén normalizálja a faggyútermelést.

Pálmarózsa illóolaj:
Minden bőrtípus kezelésére alkalmas. Szabályozza a faggyúkiválasztást, illetve a bőr zsírosságát. Ugyanakkor hozzájárul a bőr nedvesség tartalmának a visszaszerzéséhez. Alkalmas a bőrhibák kezelésére. Rendszeres használat mellett fokozatosan eltünteti a régi pattanások helyeit. Bőrregeneráló hatásánál fogva mérsékli a ráncosodást, csillapitja a gyulladást és a bőr izgatottságát. Hosszú és rendszeres használata enyhiti a hajszálerek repedezése okozta állapotot. Illata megnyugtartja az érzelmeket, ugyanakkor felfrissiti az elmét és kititsztitja a gondolatokat. Csökkenti a feszültséget.

A két illóolaj valóban jól kiegésziti egymást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése