2011. október 22., szombat

Sós szappan rózsaszín agyaggal

Ebben a szappanban kókusz, napraforgó, ricinus és oliva olajat használtam, ami önmagában is jó tisztító, ápoló hatású szappan lenne! Ám a különlegessége a neera só és a rózsaszin agyag hozzáadásában rejlik:
az agyagot a bőr alapos tisztítására használják, hiszen szívóereje olyan nagy, hogy pillanatok alatt megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és a méreganyagoktól, ezen kívül az elhalt hámsejteket  is hatékonyan távolítja el. Így mindegy, milyen a bőrtípusod, hiszen időnként egy intenzív tisztítás mindenkinek elengedhetetlen, akár száraz, akár zsíros bőrrel áldott meg a sors.  Amellett, hogy nagyszerűen tisztít, még rengetegféle ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz az agyag. A felhozatalban szerepel többek között kalcium, magnézium, nátrium és kálium, amik a bőr rugalmasságáért felelnek, vas, ami pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő, szintén a gyulladások ellen fellépő cink és a szabadgyököket megkötő szelén. Így amellett, hogy alaposan tisztít, az agyag csökkenti az aknés, pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat, regenerálja és gyógyítja a szöveteket, és rendkívül látványosan szépíti, puhítja a bőrt.  A rózsaszín agyag száraz bőrre ajánlott, főleg, ha az már érett, érzékeny..
A neera só:Az Indus sókristály 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Az Indus só egészségjavító és erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt.
A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja az egyén sav – lúg háztartását, ezért a kristálysóval történő bőrápolásnál megindul az ún. homeosztázis. Egy idő után a bőr már képes – a mindenki számára egyéni – védőréteget képezni és a bőr pH értékét az egyénnek megfelelően beállítani.
Erre születésünktől képes a bőrünk, csak a krémek, szappanok, tusfürdők használatával ezt a tulajdonságát állandóan elnyomjuk!  
- Száraz illetve zsíros bőr esetén: A só a hiedelmekkel ellentétben nem szárítja a bőrt, hanem segít megtartani a nedvességet a sejtekben.
Zsíros bőrnél beáll az egészséges faggyútermelés
- Pattanásos, problémás bőrre: pattanásos illetve problémás bőrnél a tisztulás, a méregtelenítés miatt számítani kell egy kezdeti rosszabbodásra, ami a homeosztázis egyik jele.
A pattanások, kelések 2 – 3 héten belül heg nélkül elmúlnak. A bőr pórusai összehúzódnak, így kevesebb mitesszer keletkezik.
- Bőrbetegségek esetén, például ekcéma, gomba, allergia, stb: A sebes, gyulladt bőrfelületet ne kenjük be közvetlenül a zappannal, mert felsértheti a bőrt. Kézről vigyük fel a nedves bőrre.
- Továbbá alkalmas cellulitisz kezelésére is. Rendkívüli méregtelenítő hatásának köszönhetően 2 - 3 hét használat után a kezelt területen a cellulitisz nyomtalanul eltűnik! (Erről nincs visszajelzésem.
Stílusosan, a sós szappanom egy csigaház és rózsakvarc társaságában...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése