2013. március 22., péntek

Sós szappan...

Hozzájutottam egy adag  parajdi sóhoz. Ezt használtam a sós szappanomhoz. Minden típúsú bőrhöz ajánlott a használata, mivel  a só szabályozza a faggyú mirigyek működését. A sok kókusz zsír használata jól habzóvá teszi a szappant, került még bele szója, földimogyoró és oliva olaj is. A "zsírfelesleget" sok oliva olaj képezi. Egyedül ezt a fajta szappan öntöm szilikon formába,  mivel eléggé kemény és nem lehet vágni. A só mennyisége kb. az olajmennyiség háromnegyed részét teszi ki. Az erdélyi kristálysó rezgése sokkal közelebb áll hozzánk, mint a távoli pakisztáni, azaz indus só rezgése. Nekünk, a Kárpát-medencében élőknek inkább ezt kellene használnunk, fogyasztanunk, mintsem azt! Arról nem beszélve, hogy teljesen adalékanyag mentes, össze is áll, ezért kicsit "munkás" a használata, de megéri!!! Ha még nem tetted volna meg, nézz utána, hogy milyen sót is használsz a konyhádban valójában...megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése