2013. január 14., hétfő

Mangós-vaníliás szappan

Régen készítettem új szappant, mivel kissé "elkeveredtem" a krémek világában, "hihetetlen, de igaz" tapasztalatokat szerezvén! Ám most igyekszem bepótolni a "lemaradásomat"!
Ezúttal a "luxus" szappanomat készítettem újra, kissé megváltoztatva a külcsínjét, és kicsit az összetevőit..., ami abból áll, hogy kecsketejet és mangóvajat adtam a kókusz zsír, oliva, pálma és babassu olaj mellé. Az illata nem annyira intenziv, mint az előzőnél, a vanília parfüm olajat kevertem a  kámforfa illóolajával, ami nem kámfor illatú, hanem inkább fás illatra emlékeztet engem. A korábbiakból tanulva, a szappanom a vanília miatt fokozatosan egyre sötétebbé vált, ezért itt megosztottam a masszát, nagyobbik részét illatositottam, várva, hogy majd ez sötétedjen be...szóval kiváncsi vagyok az érési folyamat végére, hogy hogy fog kinézni. Ezért itt bemutatom a folyamatot az elejétől a végéig, fotókkal illusztrálva:
Az első képen, közvetlenül öntés után, még a szappanládában.
A második kép másnap, felvágás után készült, jól látszik a középső, illatosított sáv, ami az érés folyamán sötétedni fog. A harmadik kép kicsit közelebbről fotózva.
Az alsó kép kb. 2 hét száradás után készült, ilyen lett...

                                                                                
2 hét múlva ilyen lett a színe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése